כנס צובה השלושה-עשר למשפט עברי ודיני עבודה

משפט עברי ודיני עבודה

ימים שלישי-רביעי,

ו'-ז' תשרי תשפ"ה, 8-9 לאוקטובר 2024

אנו  שמחים להזמינכם להשתתף בכנס השנתי למשפט עברי שיתקיים זו השנה השלוש-עשרה בבית ההארחה שבקיבוץ צובה, ויוקדש לנושא "משפט עברי ודיני עבודה".

הכנס נערך בשיתוף פעולה בין המכון למשפט עברי בפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית; הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב; הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן; ובית ספר רדזינר למשפטים, אוניברסיטת רייכמן.

מטרת הכנס היא לזמן יחדיו חוקרים במשפט כללי עם חוקרי משפט עברי ללימוד משותף כדי לפתח דיון בין-תחומי רחב יותר. לשם השגת מטרה זו נמשיך במתכונת שהותוותה בשנים הקודמות ולפיה כל מושב מוקדש לנושא מוגדר, משתתפים בו מומחים מן המשפט הכללי ומן המשפט העברי. חלק נכבד מן הזמן מוקדש ללימוד ודיון בקבוצות מצומצמות של מקורות משפטיים מן המשפט העברי, המהווים בסיס לדיון ולהרצאות.

בין הנושאים שיידונו במושבי הכנס: תכליות דיני העבודה; עבדים ועובדים; זכויות העובד וחובותיו; התנאה על דיני עבודה; עבודה ומנוחה; זכות ההתאגדות וזכות השביתה ועוד. תכנית טנטטיבית של מושבי הכנס מצורפת לטופס הרישום שלמטה.

אנו מעוניינים ליצור אוירה אינטימית של לימוד ושיח פוריים בין כל המשתתפים. קיימת אפשרות לאירוח בבית ההארחה צובה במחירים מוזלים למשתתפי הכנס. הרישום לכנס יסתיים בתאריך י' באב תשפ"ד, 14.8.2024.

גם השתתפות חלקית בכנס מותנית בהרשמה מוקדמת.

לרישום בטופס מקוון כנסו כאן

לפרטים נוספים ניתן לפנות לגב' עדי קופמן-יניב, מזכירת המכון לחקר המשפט העברי.

דוא"ל: jewishlaw@savion.huji.ac.il

נשמח מאוד בבואכם!